MijnKoers: Stoppen met roken

MijnKoers: Stoppen met roken is een online zelfhulptraining die mensen die kanker hebben of hebben gehad bij het stoppen met roken en het volhouden ervan.

Samen met een groep (ex-)kankerpatiënten en deskundigen zijn de trainingen aangepast met onder andere extra informatie over kanker. De trainingen zijn met name geschikt voor mensen die kanker hebben gehad, maar zijn ook door anderen te gebruiken. We raden de training af als iemand zwanger is of met ernstige psychiatrische problematiek te maken heeft. Deze laatste groepen adviseren we om meer formele hulp te gebruiken.

  • Thema: Roken
  • Doelgroep: Volwassenen
  • Type: Zelfhulp; webapp
  • Kosten: gratis

Let op: Dit product is niet meer beschikbaar.

Hoe werkt het?

In MijnKoers: Stoppen met roken kunnen deelnemers zelfstandig een stopplan opstellen en kiezen welke onderdelen ze willen gebruiken. We raden aan om de training 4 weken te proberen, maar u bepaalt het zelf. De training bestaat uit oefeningen waarbij deelnemers leren begrijpen wanneer ze roken en welke omstandigheden daartoe hebben geleid. Daarnaast bevat de training oefeningen die deelnemers leert om met vervelende gevoelens om te gaan. MijnKoers is volledig online en gratis te gebruiken op tablet, smartphone en laptop. Meer informatie is te vinden op mijnkoersroken.nl.

Onderbouwing

De training bevat onderdelen van belangrijke stromingen binnen de psychologie van gedragsverandering: cognitieve gedragstherapie (CGT), motiverende gespreksvoering en acceptance and commitment therapy (ACT), waarvan al is bewezen dat ze helpen bij het stoppen met roken. Op dit moment wordt onderzocht of de trainingen mensen beter helpen bij het stoppen met roken dan een informatiepagina.

mijnkoers online logo mijn koers anker

Opdrachtgever

KWF

Meer informatie

featured_image
Ajla Kahrimanovic - Mujcic
Wetenschappelijk medewerker Drugs