Hulp voor kinderen met ouders met psychische of verslavin...

KOPPsupport.nl is een website is bedoeld voor adolescenten en jongvolwassenen van 16 t/m 25 jaar die een vader of moeder met psychische of verslavingsproblemen hebben (KOPP/KOV) en zelf geen ernstige gedrags- en/of emotionele problemen hebben.

De website biedt jongeren informatie en tips om met deze problemen om te gaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om een online groepscursus te volgen die hier nog verdere ondersteuning in biedt en kunnen jongeren gebruik maken van een e-mail service. Het doel van Kopstoring.nl is om jongeren beter om te leren gaan met de psychische of verslavingsproblemen van de ouder(s) en zich daardoor beter te voelen.

  • Thema: Mentale gezondheid
  • Doelgroep: Jongeren 16-25 jaar oud
  • Type: Begeleid; website
  • Kosten: Gratis

Hoe werkt het?

De e-mail service biedt jongeren de mogelijkheid om anoniem een vraag te stellen of begeleiding te vragen aan een deskundige. De online groepscursus bestaat uit acht wekelijkse online bijeenkomsten in een gesloten en beveiligde chatbox. Verschillende thema’s als de ziekte van je ouder, de gevolgen voor jou, tijd voor jezelf maken, positief denken en je sociale netwerk worden behandeld. Voorafgaand aan iedere bijeenkomst maken ze een huiswerkopdracht over het thema waar de volgende sessie over wordt gechat. De cursus wordt door een ggz-preventiemedewerker of een hulpverlener begeleid. Deelname aan de cursus kan via KOPPsupport.nl en is anoniem en gratis.

Onderbouwing

Kopstoring heeft van het RIVM de erkenning 'Goed onderbouwd' gekregen. Dat wil zeggen dat de werkzaamheid van Kopstoring is onderbouwd met modellen, theorie en literatuur. Kopstoring is gebaseerd op de Sociale Leertheorie, Social processing models, de ontwikkelingspsychologie en -pathologie en de contextuele benadering van Nagy.

Logo_met achtergr_Koppsupport

Opdrachtgever

Rabobank Foundation, Oranjefonds, Fonds 18/18, Stichting CentraalFonds Rvvz, Zorginstituut Nederland

Meer informatie

featured_image
Anouk de Gee
Projectleider KOPP/KOV Mentale gezondheid & Preventie