Helpt u mee aan het ontwikkelen van hulpmiddelen voor gemeenten en andere beleidsmakers, ter ondersteuning van effectief drugsbeleid?
In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport doet het Trimbos-instituut onderzoek naar enkele aspecten van drugspreventie op lokaal niveau:
- Met welke partijen werkt de gemeente samen bij drugspreventiebeleid?
- Waarop baseren gemeenten zich bij het maken van drugspreventiebeleid?
Om antwoorden te krijgen maakten we een vragenlijst voor gemeenten. Aansluitend gaan we met enkele gemeenten in een interview dieper op de vragen in.
Voor wie is de vragenlijst?
Bent u als beleidsmedewerker voor uw gemeente bezig met drugspreventie? Dan willen wij u vragen om mee te doen aan het onderzoek en de vragenlijst in te vullen. Collega’s kunt u vragen uw antwoorden aan te vullen in dezelfde vragenlijst.
Waarom dit onderzoek en wat levert het op?
Het Trimbos-instituut verzamelt kennis uit wetenschap en praktijk over lokaal drugsbeleid. Doel is deze kennis om te zetten in hulpmiddelen voor gemeenten en andere beleidsmakers, ter ondersteuning van effectief drugsbeleid. Zo werken wij aan een modelplan voor lokaal drugsbeleid en een kaart met informatie over lokale samenwerkingspartners. Dit onderzoek draagt daaraan bij.
Hoe doet u mee?
U kunt zich aanmelden voor deelname. U komt op een pagina waar u uw emailadres kunt invullen en versturen. Daarna ontvangt u op het mailadres een link naar de vragenlijst. Wanneer u de vragenlijst tussentijds afsluit, kunt u via deze link op een later moment verder gaan. Ook kunt u de link doorsturen naar collega’s. Om dubbel werk te voorkomen, kunt u eerst navragen of de vragenlijst niet via andere kanalen al bij uw collega’s terecht is gekomen.
Vertrouwelijkheid
Het Trimbos-instituut gaat vertrouwelijk met uw gegevens om. We koppelen uw mailadres niet aan uw antwoorden en in het rapport worden gemeenten niet bij naam genoemd.
Heeft u nog vragen over dit onderzoek? Neemt u dan contact op met Eefje Vercoulen.
Producten voor gemeenten
Lachgas: Van zorgen naar acties
Lees meer >
Factsheet rookvrije buitenruimten
Lees meer >
11 Tips voor gemeenten ter ondersteuning van mantelzorgers van mensen met psychische klachten in coronatijd
Lees meer >