Zien drinken, doet drinken - Zomersessie

Een ongemakkelijke waarheid: Ouders hebben met hun alcoholgebruik invloed op het gebruik van hun kinderen. Maar onderschat ook de invloed van de media en de prijs van alcohol niet.

Wat leert u?

Tijdens een twee uur (4 juni 09.00 - 11.00) durende livestream praten we je bij over de invloed van het alcoholgebruik van ouders en media op kinderen. Ook zal de invloed van de prijs van alcohol (Minimum Unit Pricing) aan bod komen. 

 

De sessie is op 4 juni te volgen via: livestream Zien drinken, doet drinken

Behoort u tot de doelgroep?

Deze livestream is bedoeld voor preventiewerkers, zorgverleners, docenten, beleidsmedewerkers en onderzoekers op het gebied van alcohol en alcoholpreventie.

Programma

Laat je bijpraten over het thema ‘Zien drinken doet drinken’. Je wordt meegenomen in de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de invloed van blootstelling aan ouderlijk alcoholgebruik op de cognities en het alcoholgebruik van hun kinderen. Ook zal de invloed van media op het alcoholgebruik worden aangestipt.

Als je bent bijgekomen van deze inzichten gaan we door naar de stappen die Nederland wellicht in de toekomst zal zetten met de invoering van een internationaal gezien gedurfde beleidsmaatregel: het vaststellen van minimumprijzen per eenheid alcohol. Je bent een rund als je met alcoholprijzen stunt!

Meer info programma

9:00 Opening livestream door Ferry Goossens

09:10 Presentatie 1: De rol van blootstelling aan ouderlijk alcoholgebruik op de alcohol-gerelateerde cognities van jonge kinderen (4-8 jaar) en jongeren (10-16 jaar) en de transitie naar alcoholgebruik (Carmen Voogt, Trimbos-instituut) 

09:55 Pauze

10:00 Vervolg livestream door Ferry Goossens

10:10 Presentatie 2: Terugdringen van problematisch alcohol gebruik in het Nationaal Preventieakkoord middels Minimum Unit Pricing (Ardine de Wit, RIVM & Nadine van Gelder, Trimbos-instituut)

11:00 Afsluiting livestream

Trainer(s)

Ferry Goossens (Trimbos-instituut)

Carmen Voogt (Trimbos-instituut)

Ardine de Wit (RIVM)

Nadine van Gelder (Trimbos-instituut)

Organisator

Trimbos-instituut

Digitale leeromgeving

Link volgt

Trainingsmateriaal

Na inschrijving ontvangt u voor de zomersessie een e-mail met daarin de informatie om deel te nemen aan de livestream.

Prijs

Gratis

*Let op: in het aanmeldformulier wordt gevraagd naar uw factuurgegevens. Deze dient u wel in te vullen, maar zullen niet worden gebruikt aangezien de zomersessie gratis is.

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook onze annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.