Wiet-Check

De Wiet-Check is een kortdurende interventie met als doel het vergroten van de motivatie van jongeren om het gebruik van cannabis (hasj en wiet) te minderen of ermee te stoppen.

De Wiet-Check is gebaseerd op de Adolescent Cannabis Check-Up (ACCU). De interventie bestaat uit twee gesprekken, een assessmentsessie en een feedbacksessie. De principes van Motiverende Gespreksvoering zijn kenmerkend voor de interventie.

Inhoud
Deze tweedaagse training start met het opfrissen van de vaardigheden op het gebied van motiverende gespreksvoering. Vervolgens gaat u actief aan de slag met de uitvoering van het protocol Wiet-Check.

U oefent met het voeren van gesprekken met de jongeren, zodat ze goede (geïnformeerde) keuzes kunnen maken. U gaat in de training aan de slag met het geven van objectieve feedback, ontdekken van motivaties en het onderzoeken van de rol van cannabis in het leven van de cliënt.

Voorwaarden
Deelnemers hebben een basiscursus motiverende gespreksvoering met succes afgerond.De Wiet-Check is gebaseerd op de Adolescent Cannabis Check-Up (ACCU). De interventie bestaat uit twee gesprekken, een assessmentsessie en een feedbacksessie. De principes van Motiverende Gespreksvoering zijn kenmerkend voor de interventie.

(Preventie) medewerkers werkzaam in de verslavingszorg

Na de training kunt u de interventie Wiet-Check zelfstandig uitvoeren binnen uw organisatie.

Duur
2 dagen
Prijs
€ 0,00
Trainer
Maarten Merkx is werkzaam als GZ-psycholoog/psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut VGCt en heeft veel ervaring in de verslavingszorg.

Meer trainingen