Vaardigheidstraining Emotie Regulatie Stoornis II (VERS II)

Leer werken met de VERS II (vervolg op de VERS I) en leer cliënten met borderline persoonlijkheidsstoornis nog meer vat te krijgen op hun emoties.

Samenvatting

NB Training wordt geactualiseerd!

Momenteel staat deze training niet op de agenda omdat hij herzien wordt. Heeft u belangstelling voor deze trainig? Laat het ons weten (contact)!

VERS I en VERS II

Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben vaak moeite om hun emoties te reguleren. De VERS I is een training die hen helpt om te leren emoties beter te hanteren. Met de vervolgtraining, de VERS II, werken zij verder aan thema’s als omgaan met boosheid en impulsiviteit, assertiviteit en conflicten in relaties. Met deze van oorsprong Amerikaanse methode is gedurende 20 jaar ervaring opgedaan in de Nederlandse situatie. Het Trimbos-instituut organiseert trainingen waarin u als behandelaar alles leert wat u nodig heeft om de VERS II aan uw eigen cliënten te kunnen geven. U kunt deze training alleen volgen na afronding van onze training in de VERS I.

 

Behoort u tot de doelgroep?

U werkt binnen de ggz met cliënten met een emotieregulatiestoornis of borderline persoonlijkheidsstoornis, u heeft de training in de VERS I afgerond en u zoekt een beproefde methode om met uw cliënten verder te werken aan het hanteren van emoties.

 • Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen
 • Verpleegkundig specialisten
 • GZ-psychologen
 • Klinisch psychologen
 • Psychotherapeuten
 • Psychiaters
 • Vaktherapeuten

Bent u geïnteresseerd in deze training, maar staat uw functie er niet bij? Neem contact met ons op.

Vereist aanvangsniveau

U werkt als behandelaar in de ggz en heeft:

 • een opleiding van minimaal hbo-niveau
 • ervaring met het geven van groepsbehandelingen
 • enige kennis van borderline persoonlijkheidsstoornissen
 • de training VERS I afgerond 

Bent u geïnteresseerd in deze training maar heeft u een ander aanvangsniveau, andere werkervaring of voorkennis? Neem contact met ons op.

Resultaat

Na de training kunt u zelfstandig de VERS II training geven.

Certificaat

Na het doorlopen van de training ontvangt u een certificaat van deelname.

Accreditatie

In aanvraag bij VGCT, FGzPT, V&VN en NVvP

Programma

Deze training is bestemd voor professionals die willen leren om hun cliënten te trainen met de VERS II. De training duurt één dag.

Training wordt geactualiseerd

Dit aanbod wordt momenteel herzien. Heeft u belangstelling voor deze training? Laat het ons weten, neem contact op.

Cliënten in de ggz die meer vat willen krijgen op hun emoties kunnen een training in emotieregulatie volgen (VERS). Zij volgen eerst de basistraining (VERS I) en daarna is er nog een vervolgtraining (VERS II). Zij kunnen deze trainingen aanvragen via hun behandelaar.
Het Trimbos-instituut geeft trainingen voor behandelaars die de VERS I en VERS II willen gaan geven aan hun cliënten. De training over de VERS II is alleen te volgen na afronding van de training VERS I.

Trainer(s)

Het trainers zijn zeer ervaren in de VERS. Zij zijn vanaf de start van VERS Nederland betrokken en zijn ook actief in de verdere doorontwikkeling (basistraining, VERS voor verschillende doelgroepen en vervolgtraining).

 • Jeannet Miedema, non-verbaal therapeut
 • Horusta Freije, klinisch psycholoog

Organisator

Trimbos-instituut

Digitale leeromgeving

De training wordt vanuit een online leeromgeving ondersteund.

Trainingsmateriaal

Meer informatie over het trainingsmateriaal volgt nadat dit geactualiseerd is.

Prijs

€ 395,00 excl. btw

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook onze annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.