V-MIS: stoppen met roken voor verloskundigen

Minimale interventiestrategie stoppen met roken (Training voor professionals)

De V-MIS (Minimale interventiestrategie stoppen met roken voor de verloskundigenpraktijk) is een stoppen-met-rokeninterventie voor verloskundigen om tijdens de consulten de zwangere vrouw en haar partner te stimuleren en te begeleiden bij het stoppen met roken. Het doel van de training is het stimuleren van effectieve stoppen-met-rokenondersteuning in de verloskundigenpraktijk en daardoor het verminderen van het aantal rokende zwangere vrouwen.

De training is ook geschikt voor verloskundigen die al eens eerder hebben deelgenomen. De V-MIS is doorontwikkeld (met o.a. meer nadruk op stopadvies, preconceptie, meeroken, rol van de partner) en de materialen zijn vernieuwd. U krijgt inzicht in de laatste stand van zaken uit de literatuur rondom roken en zwangerschap. Ook is er ruimte om uw eigen lastige situaties vanuit de praktijk te bespreken.

Verloskundigen en gynaecologen

In de training leert u werken met het stappenplan van de V-MIS binnen de verloskundigenpraktijk. U verwerft inzicht in tabaksverslaving, rookgedrag en –ontwenning. Tijdens de training worden verschillende gespreksvaardigheden behandeld en komen ook de eigen normen rond roken aan bod.

Duur
1 dagdeel (13.00-16.00 uur)
Accreditatie
De training is geaccrediteerd door KNOV (3 punten) en NVOG (4 punten)
Prijs
€ 165,00
Toelichting
€ 945,-* voor een incompany training (maximaal 12 deelnemers) *Exclusief trainingsmateriaal en reiskosten. Bij de V-MIS training is het vereist dat u vooraf de e-learning Rookvrije Start hebt gedaan. Deze is te bestellen via onze webshop.
Trainer
Roos Blom, trainer V-MIS

Meer trainingen