Studiemiddag aanpak GHB-problematiek

Dé studiemiddag voor gemeentelijke beleidsmakers, medewerkers van instellingen voor verslavingszorg, en (preventie)professionals die met de praktijk van de aanpak GHB-problematiek te maken hebben.

Deze training zit vol.

Behoort u tot de doelgroep?

Deze dag is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn bij:

  • Gemeenten
  • Instellingen voor verslavingszorg
  • Politie

Beschrijving van de training

Gammahydroxyboterzuur (GHB) is een drug met een hoog risico op verslaving. Eenmaal verslaafd is het ontzettend moeilijk om hier vanaf te komen. Problematisch gebruik van en verslaving aan GHB kan lang verborgen worden gehouden. De drug is makkelijk zelf te maken, goedkoop en er zijn weinig uiterlijke kenmerken die door gebruik ontstaan. Personen met een GHB-afhankelijkheid zien zichzelf vaak niet als verslaafd. Afkicken is ontzettend moeilijk en het risico op terugval is groot. Hoe kun je zorg op maat leveren voor personen met GHB-problematiek? En hoe voorkom je dat iemand terugvalt? Het stelt gemeenten, instellingen voor verslavingszorg en andere betrokkenen voor een stevige uitdaging. 

Voor de eerste keer organiseert het Trimbos-instituut de studiemiddag aanpak GHB-problematiek. We delen actuele ontwikkelingen en ‘good practices’ uit het land op het gebied van de aanpak van deze problematiek. Daarnaast staat het netwerken en delen van ervaringen tussen verschillende partners, regio’s en disciplines op deze dag centraal.

Organisator

Trimbos-instituut

Digitale leeromgeving

De training wordt vanuit een online leeromgeving ondersteund. Meer informatie hierover ontvangt u na inschrijving.

Lesmateriaal

Ongeveer 2 weken voor aanvang krijgt u toegang tot het lesmateriaal in de online leeromgeving. De kosten van dit materiaal zijn bij de prijs inbegrepen.

Prijs

€ 0,00 excl. btw

Algemene voorwaarden

Op deze training zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook onze annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.