Persoonlijkheidsstoornissen in het verpleeghuis

In deze gratis webinar van het NKOP bespreken we persoonlijkheidsproblematiek in het verpleeghuis. Hoe kunnen zorgteams het beste met deze uitdagende groep bewoners om gaan en welke behandelmogelijkheden zijn er?

Samenvatting

We bespreken twee behandelmodellen die toegepast kunnen worden bij verpleeghuisbewoners met persoonlijkheidsproblematiek. Saskia Bollen en Janine Collet lichten het CoMBI-model toe. Met behulp van dit model worden bij bewoners met probleemgedrag de kernbehoeftes van deze bewoners vastgesteld, gericht op hun onderliggende persoonlijkheidskenmerken. Bij elke kernbehoefte horen concrete benaderingsadviezen/verpleegkundige interventies, die door het zorgteam ingezet kunnen worden. Leon Botter onderzoekt momenteel de bruikbaarheid van Jeffrey Young’s schemamodel in het verpleeghuis. Zodra individuele schema’s (ook wel gevoelige snaren) bij bewoners kunnen worden vastgesteld, kan hier rekening mee gehouden worden in het benaderingsplan. Daarnaast kan het de inzet van schematherapie voor enkele bewoners mogelijk maken. 

De webinar vindt plaats op  10 december van 15.00 tot 17.00 uur.

Behoort u tot de doelgroep?

Deze webinar is bedoeld voor zorgprofessionals die werkzaam zijn in de VVT of GGZ sector.

Trainer(s)

Saskia Bollen (Verpleegkundig Specialist GGZ, Mondriaan), Janine Collet (Specialist Ouderengeneeskunde, Mondriaan) en Leon Botter (GZ-psycholoog, Atlant)

Organisator

Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie (NKOP)

Digitale leeromgeving

N.v.t.

Trainingsmateriaal

N.v.t.

Prijs

Gratis

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook onze annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.