Open en Alert

Leer alcohol- en drugsgebruik signaleren en bespreekbaar maken bij cliënten in de LVB-zorg en residentiële jeugdhulp.

Samenvatting

Met de online vaardigheidstraining 'Open en Alert' voor de LVB-zorg en residentiële jeugdhulp leert u in 9 lessen van ca. 10 minuten hoe u alcohol- en drugsgebruik bij uw cliënten kunt signaleren, hoe u deze signalen bespreekbaar kunt maken en hoe u cliënten met (problematisch) alcohol- of drugsgebruik kunt begeleiden en/of doorverwijzen.
Deze e-learning is onderdeel van het bredere programma 'Open en Alert’ voor zorg- en welzijnsorganisaties. Dit programma bestaat uit drie pijlers: beleidsontwikkeling, deskundigheidsbevordering en samenwerking met een instelling voor verslavingszorg.

U kunt de e-learning bestellen via de webwinkel.

Behoort u tot de doelgroep?

U werkt met jongeren of jongvolwassenen in de LVB-zorg of de residentiële jeugdhulp en heeft behoefte aan verdieping van uw kennis over alcohol- en drugsgebruik. U wilt uw vaardigheden versterken om (problematisch) gebruik te herkennen en bespreekbaar te maken bij uw cliënten.

De e-learning kan individueel gevolgd worden en is geschikt voor professionals die zelfstandig hun kennis en vaardigheden willen versterken én voor medewerkers die werkzaam zijn bij een organisatie die werkt met het programma 'Open en Alert'.

Certificaat

Na het doorlopen van de e-learning krijgt u een certificaat van deelname.

Programma

Met de online vaardigheidstraining 'Open en Alert' voor de LVB-zorg en residentiële jeugdhulp leert u in 9 lessen van ca. 10 minuten hoe u alcohol- en drugsgebruik bij uw cliënten kunt signaleren, hoe u deze signalen bespreekbaar kunt maken en hoe u cliënten met (problematisch) alcohol- of drugsgebruik kunt begeleiden. Aan de hand van gefilmde casussen leert u hoe u het beste hierover in gesprek kunt gaan met uw cliënten.

Deze e-learning sluit aan op de e-learning Basiscursus alcohol en drugs. Hierin krijgt u basiskennis aangereikt over de werking, effecten en risico's van alcohol en drugs. Wij raden aan om eerst deze basiscursus te doorlopen als u onvoldoende kennis hebt van alcohol- en drugsgebruik.

Bestellen via de webwinkel

Meer informatie

Dossier Alcohol, drugs en een licht verstandelijke beperking (LVB)

Organisator

Trimbos-instituut

Studielast

Ca. 9 x 10 minuten

Digitale leeromgeving

U kunt deze e-learning bestellen via de webwinkel.

Trainingsmateriaal

N.v.t.

Prijs

€ 25,00 excl. btw

*Bestel via de webwinkel (zie onder Inhoud).

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook de annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.