Online gokken komt eraan! - Zomersessie

Legalisering online gokken: op weg naar het wilde westen of meer orde in chaos? (Zomersessie)

In 2020 gaat de wetgeving over online gokken veranderen. Ondernemers kunnen, mits ze aan een aantal voorwaarden voldoen, online gokdiensten aanbieden. Sommigen vrezen voor een tsunami aan gokverslaafden.

Deze training heeft reeds plaatsgevonden. Lees de verslagen:

Houd deze zomer je hoofd koel en kom je tijdens deze zomersessie verdiepen in de gokkwestie. Wat kunnen we in 2020 gaan verwachten aan nieuwe uitdagingen rondom gokken: zowel online als land-based? Wat houdt online gokken eigenlijk in? Wat kunnen we verwachten aan verslavingspreventie vanuit online aanbieders en land-based casino’s?

Programma info

13.00 – 16.00 Inhoudelijk programma.

  • Ervaringen online gokken in het buitenland en perspectief op legalisering online gokken in Nederland - Trimbos instituut (Dr. Tony van Rooij)
  • Leidraad zorgplicht: wat zijn de aanbevelingen voor verantwoord speelgedrag met oog op land-based aanbieders? - De Kansspelautoriteit
  • Zelf meemaken (1): hoe werkt online gokken en wat is er anders? - IJsfontein (Hans Luyckx)
  • Verdiepende kennis over gokken & online gokmarkt - Bureau Intraval
  • Verhalen vanuit de praktijk: hulpvraag rondom gokken, online gokken, en de verschillen daartussen - Hervitas (Fred Steutel)
  • Zelf meemaken (2): hoe werkt online gokken en wat is er anders?
  • Sociale kaart gokken & GokkenInfo.nl: Wat is er beschikbaar in Nederland? Verslavingskunde Nederland & Trimbos-instituut
  •  Aanknopingspunten voor (vroegtijdige) preventie en behandeling (interactief)

16.00 – 17:30  Borrel & bezoek Museum Beeld & Geluid.

Bekijk alle Zomersessies

  • Deze sessie is bedoeld voor preventieprofessionals van Instellingen voor verslavingszorg. Andere geïnteresseerden uit de zorg, het onderwijs en vanuit de overheid zijn welkom.
  • Minimaal 15 en maximaal 70 deelnemers.

Na deze middag ben je helemaal bijgespijkerd over (online) gokken!

Projectcode
65-1901
Duur
22 augustus, 13:00 – 16:00 (borrel: 16:00 - 17:30)
Prijs
€ 30,00
Trainer
Tony van Rooij, trooij@trimbos.nl
De Kansspelautoriteit, IJsfontein, Hervitas, Verslavingskunde Nederland

Museum voor Beeld & Geluid, Hilversum – Theaterzaal twee

Route informatie

Zomertip

Bezoek aan het Museum. De Experience kunt u op eigen gelegenheid bezoeken. U kunt zich ook opgeven voor een begeleide rondleiding door het museum. De rondleiding gaat door het gebouw van Beeld en Geluid, langs de archieven en er wordt van alles vertelt over de architectuur en het gebouw. Voor de begeleide rondleiding is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus hiervoor dient u zich op te geven via academie@trimbos.nl

Meer trainingen