Stoppen-met-rokenbegeleiding: Wat als het moeilijk wordt?

Denkt u tijdens de rookstopbegeleiding soms ook “Oh help, hoe pak ik dít aan?!”? Zijn er terugkerende hobbels, of vaste momenten waarop u stilvalt omdat u het écht even niet meer weet? Geen paniek! Deze digitale nascholing richt zich precies op díe struikelblokken.

Wat leert u?

LET OP! Deelname aan deze nascholing is GRATIS voor ingeschreven van het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Bent u geen lid van het kwaliteitsregister maar wilt u zich (na de nascholing) wel registreren? Dan is inschrijving (à 60 euro) het eerste jaar gratis. U dient wel te voldoen aan de registratie-eisen. Raadpleeg de website van KABIZ voor meer informatie.

U leert van een ervaren rookstopcoach hoe u lastige momenten in de stoppen-met-rokenbegeleiding tackelt. Breng uw casuïstiek in, en ervaar aan de hand van een rollenspel tussen een acteur en ervaren coach hoe het NIET moet, en hoe het WEL kan. En belangrijker: waarom die ene aanpak zo goed werkt om verder te komen met uw cliënt. Leer niet alleen van uw eigen ingebrachte casuïstiek, maar ook van anderen! Heeft u zelf tips en goede voorbeelden? Dan is ook dit de aangewezen plek om ze te delen.

Samenvatting

Deze training vindt online plaats. Deelnemen is alleen mogelijk via een goed werkende computer (pc of laptop) met webcam. Mobiele telefoons en tablets zijn ongeschikt voor deelname. 

De nascholing vindt plaats op dinsdag 6 juli, van 14.45u-17.00u. Halverwege het programma is er een korte pauze.

De focus van deze nascholing ligt op het omgaan met moeilijke momenten tijdens de rookstopbegeleiding. Momenten waarop u als coach (herhaaldelijk) vastloopt of waarmee u niet goed uit de voeten kunt. De nascholing sluit af met een korte introductie van de nieuwe registerbeheerder KABIZ, en biedt gelegenheid tot het stellen van vragen of geven van feedback aan directeur van KABIZ: Sija van Gemeren.

Behoort u tot de doelgroep?

Deze nascholing is geschikt voor elke stoppen-met-rokenbegeleider of -coach die (intensieve) gedragsmatige rookstopbegeleiding biedt en soms lastige momenten ervaart. Dus of u nu werkzaam bent in de huisartsenpraktijk, het ziekenhuis of vrijgevestigd bent, of u individuele of groepsbegeleiding biedt, en of u werkt volgens een vaste interventiemethodiek of niet – iedereen steekt iets op van deze nascholing.

Accreditatie

De nascholing ‘Stoppen met roken begeleiding: wat als het moeilijk wordt?’ is geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken voor 2 punten

Programma

In de nascholing komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke struikelblokken, hobbels of onzekerheden komen u en uw collega’s zoal tegen tijdens de rookstopbegeleiding?
  • Hoe overkom je deze struikelblokken, hobbels of onzekerheden? Hoe handel je bij voorkeur NIET, en hoe vooral WEL? Een ervaren coach vertelt, we wisselen in kleine groepjes tips en ervaringen uit en zien via een rollenspel tussen acteur en coach hoe je lastige situaties praktisch het hoofd biedt.
  • De nieuwe verwerker van het Kwaliteitsregister, KABIZ stelt zich aan u voor en staat open voor vragen en feedback.

Oproep: breng casuïstiek in!

Dit is hèt moment om die ene lastige situatie in te brengen bij (ervaren) collega coaches, dus mis deze kans niet en breng uw casus in! Wie weet wordt deze bovendien uitgewerkt door de trainingsacteur en ervaren coach. Casuïstiek kunt u inbrengen bij MAmstel@trimbos.nl.

Organisator

Trimbos-instituut

Studielast

2 uur

Digitale leeromgeving

De training wordt vanuit een online leeromgeving ondersteund. Meer informatie hierover ontvangt u na inschrijving.

Trainingsmateriaal

Niet van toepassing

Prijs

€ 60,00 excl. btw

*Gratis als u staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Wilt u zich (na de nascholing) registreren én voldoet u aan de registratie-eisen? Dan is inschrijving (à 60 euro) het eerste jaar gratis. Raadpleeg de website van KABIZ voor meer informatie over het register.

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook onze annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.