• Zoek
  • NL / EN

Machine Learning in de (klinische) praktijk

Ben je benieuwd wat Machine Learning kan betekenen voor de GGZ? En hoe het kan helpen bij het verbeteren van de klinische praktijk? Als je wilt leren hoe je Machine Learning kunt toepassen binnen je organisatie om zo de zorg verder te verbeteren, ben je van harte welkom!

In deze leergang leer je hoe je machine learning toepast om op basis van klinische data tot nieuwe inzichten te komen. Tijdens de leergang werk je aan je eigen project, op basis van je eigen data, om zo direct, hands-on het geleerde in praktijk te kunnen brengen. Je ontwikkelt een intuïtief begrip van alle onderdelen die binnen een machine learning project van belang zijn, en wat de typische valkuilen zijn. De leergang eindigt met een afgerond machine learning-project, gericht op ondersteuning van de klinische praktijk.

De leergang start met informatie over wat machine learning precies is, een introductie over statistiek en een introductie over programmeren in R-Studio. Vervolgens wordt ingegaan op de stappen die een typisch machine learning project doorloopt. Uiteindelijk leer je hoe de belangrijkste machine learning tools (Random Forest, LASSO, etc) werken, hoe je ze toepast en hoe je ze interpreteert.

Professionals (onderzoekers / analisten) binnen GGZ instellingen die op basis van klinische data tot nieuwe inzichten willen komen die de klinische praktijk verder kunnen verbeteren. Deelname vereist geen specifieke voorkennis, anders dan een WO-denkniveau en affiniteit voor data-analyse.

Aan het einde van de leergang beschik je over de vaardigheden om gericht een machine learning project te doorlopen, heb je dat toegepast op een eigen project, heb je een intuïtief begrip van machine learning, en weet je waar je op let bij de implementatie van machine learning algoritmen in de praktijk.

Duur
Deze training van 4 dagen vindt weer plaats in het najaar: precieze datums volgen
Investering
De 4-daagse leergang kost €95,- en vraagt een tijdsinvestering van de deelnemers van grofweg een dag per week gedurende de maanden maart - juni. NB na aanmelding volgt een telefonische intake om te beoordelen of je over de juiste kwalificaties beschikt. De training van 19 maart, 16 april, 14 mei en 11 juni 2019 zit vol. Vanwege grote belangstelling volgt er een extra training in het najaar (details volgen).
Trainer
Joran Lokkerbol, jlokkerbol@trimbos.nl

Meer trainingen