Lachgas hoe bereik je de gebruiker - Zomersessie

Lachgasgebruik brengt op gemeentelijk niveau de nodige uitdagingen met zich mee. Hoe beperk je de beschikbaarheid? En hoe bereik je gebruikers met oog voor cultuur en omgeving?

Wat leert u?

In deze twee uur durende (4 juni 13.00 - 15.15) online Zomersessie praten drie experts je bij over de mogelijkheden en uitdagingen die je als professional tegenkomt rondom het thema lachgas.

 

De sessie is op 4 juni te volgen via: livestream Lachgas

Sessie gemist? Kijk de zomersessie terug

Behoort u tot de doelgroep?

Deze livestream is bedoeld voor deelnemers vanuit gemeenten, toezichthouders, instellingen voor verslavingszorg en jongerenwerk. Ook andere geïnteresseerden die denken een bijdrage te kunnen leveren zijn welkom.

Programma

Laura Nijkamp van het Trimbos-instituut gaat in op het lachgasgebruik in Nederland, de ontwikkelingen over de afgelopen jaren en wat op gemeentelijk niveau op dit thema wordt gedaan. Hierna zal Danielle Ketelaars van Novadic-Kentron handvatten geven hoe je als handhavers met lachgasgebruikers in gesprek kunt gaan en wat daarin van belang is. Ricardo Danning van Jongerenwerk op Zuid uit Rotterdam zal tenslotte vertellen over jongerenwerk en lachgasgebruik: hoe bereik je gebruikers en welke rol spelen cultuur en achtergrond hierin?

Graag vragen we jullie input voor de handreiking voor gemeenten, preventieprofessionals en handhavers. Deel mooie voorbeelden, vertel ons wat je nog mist of juist wat je aanspreekt. Ook zijn we benieuwd naar mogelijkheden die jullie voor preventie zien. Voel je vrij om suggesties en vragen in te brengen!


Meer info programma

13:00 Opening livestream door Ferry Goossens

13:10 Presentatie 1: Wat is lachgas en wat doen we vanuit het Trimbos-instituut op dit thema? (Laura Nijkamp – Trimbos-instituut)

13:45 Pauze

13:50 Vervolg livestream door Ferry Goossens

13:55 Presentatie 2: Handhavers in gesprek met lachgasgebruikers: informeren en communiceren. (Danielle Ketelaars – Novadic-Kentron) (onder voorbehoud)

14:30 Pauze

14:35 Vervolg livestream door Ferry Goossens

14:40 Presentatie 3: Jongerenwerk en lachgasgebruik: hoe bereik je gebruikers en welke rol spelen cultuur en achtergrond hierin? (Ricardo Danning – Jongerenwerk op Zuid)

15:15 Afsluiting livestream

Trainer(s)

Ferry Goossens (Trimbos-instituut)

Laura Nijkamp (Trimbos-instituut)

Danielle Ketelaars (Novadic-Kentron)

Ricardo Danning (Jongerenwerk op Zuid)

Organisator

Trimbos-instituut

Digitale leeromgeving

volgt

Trainingsmateriaal

Na inschrijving ontvangt u voor de zomersessie een e-mail met daarin de informatie om deel te nemen aan de livestream.

Prijs

Gratis

*Let op: in het aanmeldformulier wordt gevraagd naar uw factuurgegevens. Deze dient u wel in te vullen, maar zullen niet worden gebruikt aangezien de zomersessie gratis is.

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook onze annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.