Preventie- en Handhavingsplan

Krijg inzicht in effectieve maatregelen en verbind preventie en handhaving (Training voor professionals)

Wilt u uw Preventie- en Handhavingsplan alcohol vernieuwen? Of een regionaal plan ontwikkelen? Krijg inzicht in effectieve beleidsmaatregelen en concrete aanknopingspunten om preventie en handhaving te verbinden.

Deze inspiratiesessie helpt gemeenten, GGD’en en andere professionals bij het vernieuwen van het Preventie- en Handhavingsplan alcohol of bij het ontwikkelen van een geheel nieuw beleidsplan. Tijdens de inspiratiesessie nemen we u mee in:

  • Actuele trends op het gebied van (problematisch) alcoholgebruik;
  • De toepasbaarheid van evidence-based beleidsmaatregelen in uw gemeente/regio;
  • De belangrijkste ‘preventie-artikelen’ uit de Drank- en Horecawet die relevant zijn voor uw plan;
  • Goede voorbeelden van beleid en interventies uit binnen- en buitenland;
  • Goede voorbeelden van verbindingen tussen preventie en handhaving.

De rode draad van de inspiratiesessie vormt het huidige Preventie- en Handhavingsplan uit uw gemeente of regio. Bij het behandelen van bovenstaande onderdelen wordt telkens gereflecteerd op het huidige beleid en hoe hier in de nieuwe plannen een impuls aan gegeven kan worden.

Beleidsmedewerkers van gemeenten en/of GGD.

Opties

  • De inspiratiesessie kan in company gegeven worden bij een gemeente voor de afdelingen Gezondheid en Openbare Orde/Veiligheid
  • De inspiratiesessie kan in regionaal verband georganiseerd worden voor GGD adviseurs
  • De inspiratiesessie kan in regionaal verband georganiseerd worden voor GGD adviseurs engemeentelijke beleidsmedewerkers van Gezondheid en Openbare Orde/Veiligheid.

Deelnemers hebben na afloop van de inspiratiesessie de bagage die nodig is om een (nieuw) evidence-based Preventie- en Handhavingsplan alcohol te ontwikkelen, waarmee preventie en handhaving dichter bij elkaar gebracht worden.

Optioneel

Aanvullend kan n.a.v. de bijeenkomst een leerpuntenverslag opgesteld worden. Hierin staan de belangrijkste aandachtspunten voor het nieuwe plan en concrete voorbeelden van verbindingen tussen preventie en handhaving. Handig als naslagwerk en om te delen met collega’s!

Duur
3-4 uur
Prijs
€ 0,00
Trainer
Jeroen de Greeff, jgreeff@trimbos.nl

De inspiratiesessie wordt bij voorkeur georganiseerd bij u in de gemeente of regio.

Vrijblijvende offerte

Ontvang een vrijblijvende offerte op maat voor uw wensen, neem hiervoor contact op met Jeroen de Greeff (jgreeff@trimbos.nl / telefoonnummer: 030 2959 427)

Meer trainingen