GHB aanpak op maat - Zomersessie

De gemeenten Twenterand en Etten-Leur zetten hun zorgen over GHB problematiek om in een werkende aanpak. In de sessie lichten we dit toe (Zomersessie)

GHB verslaving is een hardnekkige verslaving en geeft veel zorgen voor de gebruiker, diens omgeving en de betrokken professionals. Dat klinkt niet als een luchtig onderwerp voor een zomerse sessie. Toch wordt het een inspirerende bijeenkomst!

In Etten-Leur en Twenterand is een succesvolle aanpak ontwikkeld die we in deze zomersessie zullen toelichten. Reken niet op quick fixes en laaghangend fruit, maar wel op een gedegen aanpak die resultaat brengt. En het extra goede nieuws is dat het Trimbos-instituut ondersteuning kan bieden mocht je in de praktijk met deze aanpak aan de slag gaan.

Programma info (onder voorbehoud)

  • Introductie op GHB, gebruikers en GHB verslaving
  • Knelpunten in de aanpak van GHB-problematiek
  • Ontwikkeling van een aanpak: gemeente Etten-Leur ism NISPA en Novadic-Kentron
  • Van pilot in Twenterand naar handleiding voor alle gemeenten

Bekijk alle Zomersessies

Deze sessie is bedoeld voor professionals op het gebied van drugspreventie bij o.a. gemeenten, GGD-en en verslavingszorginstellingen. 

Na deze zomersessie weet je waar te beginnen bij het aanpakken van GHB problematiek in de gemeente en welke stakeholders daarbij betrokken moeten worden. 

Projectcode
65-1901
Duur
Datum volgt | Duur: middag
Investering
€35
Trainer
Laura Nijkamp, lnijkamp@trimbos.nl

LE:EN, Heuveloord 140, Utrecht

Route informatie

Zomertip

LE:EN biedt niet alleen een leuke industriële zomersessielocatie maar het is vooral een heerlijk Aziatisch restaurant met een lekker terras als de zon schijnt. Begin of eindig de zomersessie met een hapje of drankje bij LE:EN.

Meer trainingen