Drugsvoorlichting op maat - Zomersessie

Met persona’s kun je jongeren beter bereiken en effectiever met hen communiceren. Maak kennis met de methode en oefen met deze werkwijze. (Zomersessie)

Jongeren verschillen en hun alcohol- en drugsgebruik verschilt ook. Er zijn echter wel subgroepen te herkennen. Persona’s - fictieve vertegenwoordigers van subgroepen jongeren – brengen die subgroepen in kaart. Zo kun je het middelengebruik van verschillende groepen jongeren beter begrijpen, kun je gerichter inspelen op hun specifieke behoeften en effectiever communiceren.

In deze interactieve zomersessie vertellen we hoe de persona’s (18-25 jaar) voor middelengebruik zijn ontwikkeld en wat deze kunnen betekenen voor de preventie praktijk. Om de persona’s beter te leren kennen, ga je zelf met twee persona’s aan de slag.

Bekijk alle Zomersessies

  • Deze sessie is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar werk te maken heeft met jongeren die middelen gebruiken. Bijvoorbeeld preventiewerkers van instellingen voor verslavingszorg, jongerenwerkers of docenten.
  • Minimaal 7 en maximaal 20 deelnemers.

Na deze middag weet je hoe je persona's kunt gebruiken om subgroepen jongeren in kaart te brengen om ze beter te begrijpen. En zo specifieker kunt inspelen op hun behoeften en effectiever kunt communiceren. 

Projectcode
65-1901 - Zomersessie
Duur
12 september van 13:30 tot 17:30 uur
Investering
€30
Trainer
Martha de Jonge, mjonge@trimbos.nl
Kosten
€ 30,00
Datum
donderdag 12 september 2019
 
Inschrijven

O-plek (Pakhuis 5), Weerdsingel WZ 8, Utrecht

Route informatie

Zomertip

De binnenstad van Utrecht leent zich bij uitstek voor een mooie wandeling, winkelen en het uittesten van de terrassen.

Meer trainingen