Alcohol; wat weten we (niet)?

In deze zomersessie bespreken we een drietal recente onderzoeken over alcoholschade, etikettering voor alcoholhoudende dranken en de (mogelijke) effecten van marketing voor alcoholvrije dranken.

Samenvatting

Datum: 6 september 2021
Tijd: 15:30 – 17:00
Prijs: Gratis

Behoort u tot de doelgroep?

Deze sessie is bedoeld voor professionals op het gebied van alcohol- en drugspreventie bij o.a. gemeenten, GGD-en en verslavingszorginstellingen

Programma

Eind 2020 heeft het Trimbos-instituut onderzoek gedaan naar wat volwassenen weten over  alcoholschade. Hieruit is gebleken dat nog veel volwassenen zich niet bewust zijn van de schadelijke effecten van alcohol voor de drinker zelf en anderen in de maatschappij.

Daarnaast weet men vaak niet wat er precies qua ingrediënten en voedingswaarde in alcoholhoudende dranken zit. Dit komt omdat etiketten op alcoholische dranken (nog) niet verplicht zijn. Om die reden gaan we in deze zomersessie verder in op een onderzoek naar mogelijke verplichte etikettering voor alcoholhoudende dranken. Wat is het, en wat is het effect ervan op de bewustwording over alcoholschade en alcoholgebruik?

Als laatste weten we dat vooral jongeren gevoelig zijn voor alcoholmarketing: zij beginnen eerder met drinken en jongeren die al drinken, gaan meer drinken. Maar wat weten we eigenlijk over de marketing van alcoholvrije dranken? Kan marketing van alcoholvrije dranken bijdragen aan het verminderen van alcoholgebruik of brengt het ook risico’s met zich mee?

6 september van 15:30 – 17:00

Meer informatie

Bij een sessie over (onder andere) alcoholvrije dranken mag een lekkere alcoholvrije cocktail natuurlijk niet ontbreken! Kijk eens op de website van happydrinks, hier staan allerlei recepten voor alcoholvrije dranken die je gemakkelijk zelf maakt.

Organisator

Trimbos-instituut

Digitale leeromgeving

N.v.t.

Trainingsmateriaal

N.v.t.

Prijs

Gratis

*Let op: in het aanmeldformulier wordt gevraagd naar uw factuurgegevens. Deze dient u wel in te vullen, maar zullen niet worden gebruikt aangezien de zomersessie gratis is.

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook onze annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.