Actualiteitencollege alcohol - Zomersessie

De ontwikkelingen op het gebied van alcohol(preventie) volgen elkaar snel op. Hou je hoofd koel – wij praten je in 3 uur bij (Zomersessie)

In deze zomersessie presenteren we je de nieuwste kennis over alcohol. Een must voor professionals die werken met jongeren en jongvolwassenen, voor beleidsmedewerkers en onderzoekers.

We beginnen met nieuwe inzichten in de schadelijkheid van alcohol voor individu en maatschappij. Daarna nemen we je mee in de ontwikkelingen rond het terugdringen van problematisch alcoholgebruik uit het Nationaal Preventieakkoord. We sluiten de sessie af met de vraag: wanneer is alcoholgebruik eigenlijk problematisch. Behoorlijk gedurfd om daar in het terassenseizoen bij stil te staan, maar wij doen dat gewoon.

Na het succes van 2018 is er opnieuw een actualiteitensessie over alcohol en alcoholpreventie met het Expertisecentrum. In 2018 is het Expertisecentrum opgericht om wetenschappelijke kennis over alcohol en alcoholpreventie te bundelen en toegankelijk te maken voor professionals. De sessie is dus in deskundige handen en de locatie is groen en met goeie koffie.

Programma info

  • Compacte nieuwe kennis over alcohol en alcoholpreventie - Carmen Voogt
  • Terugdringen van problematisch alcohol gebruik in het Preventieakkoord - Ninette van Hasselt
  • Kenmerken van riskant alcoholgebruik in Nederland - Karin Monshouwer

Alle sprekers zijn in dienst van het Trimbos-instituut en werken voor het Expertisecentrum Alcohol.

Bekijk alle Zomersessies

  • Deze sessie is bedoeld voor preventiewerkers, zorgverleners, docenten, beleidsmedewerkers en onderzoekers op het gebied van alcohol en alcoholpreventie
  • Minimaal 20 en maximaal 80 deelnemers

Aan het eind van de middag loop je de deur uit in het bezit van de nieuwste kennis over de schadelijkheid van alcohol voor individu en maatschappij. Daarnaast ben je op de hoogte van de ontwikkelingen rond het terugdringen van problematisch alcoholgebruik uit het Nationaal Preventieakkoord.

Projectcode
65-1901 - Zomersessie
Duur
16 juli van 14:00 tot 17:00
Prijs
€ 25,00
Trainer
Trimbos-instituut: Ninette van Hasselt - Programmahoofd | Jongeren & Riskant Gedrag, Carmen Voogt - Wetenschappelijk medewerker | Jongeren en Riskant Gedrag, Karin Monshouwer - Senior wetenschappelijk medewerker | Epidemiologie & Research support

De Stadstuin, Europalaan 20, Utrecht

Route informatie

Zomertip

Blijf na de zomersessie nog even plakken en reserveer een tafeltje bij Bar Stadstuin

Meer trainingen