Save the date: Lokale aanpak alcoholpreventie studenten

Samen aan de slag voor alcoholpreventie bij studenten! Cijfers zoals uit dit tweejarig onderzoek laten de blijvende trend van regelmatig alcohol drinken onder studenten zien, wat diverse lichamelijke en mentale gevolgen kan hebben. De schade door alcoholgebruik treft niet alleen de student zelf, maar ook de omgeving, bijvoorbeeld door (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en studievertraging of uitval.

Om deze problemen te voorkomen en risico's te beperken, is samenwerking essentieel, vooral op lokaal niveau. Daarom slaan Netwerk Kennissteden Nederland (NKN), Stichting Jeugd & Alcohol, de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV), het Samenwerkingsverband Vroegsignalering Alcoholproblematiek (SVA), GGDGHOR-Nederland, het Trimbos-instituut, Verslavingskunde Nederland (VKN) en het ministerie van VWS de handen in één.

Op maandag 9 december nodigen we je uit om deel te nemen aan de werksessie: 'Lokale aanpak alcoholpreventie studenten'. Hier delen we de nieuwste kennis en bespreken we wat je lokaal kan organiseren en uitvoeren om zo effectief te werken aan alcoholpreventie omtrent studenten.

Vragen?

featured_image
Michelle van der Horst
Wetenschappelijk medewerker en projectleider Studenten & Middelengebruik

Praktische informatie

  • Datum: 9 december 2024
  • Tijd: 10:00 - 15:00 uur
  • Locatie: Trimbos-instituut, Da Costakade 45, 3521 VS Utrecht
  • Prijs: Gratis

Meer informatie volgt binnenkort!

Schrijf je in

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.